Close
Skip to content
safe-agile7

Rolhelderheid met de rolversterker

Waarom deze training

Onduidelijkheid over de invulling van rollen is één van de grootste valkuilen van een organisatie in transformatie. In deze training leer je dit probleem aan te pakken met de rolversterker methode.  

Duur

Deze training wordt gegeven in 3 halve dagen in 3 maanden met intervisie 

Aantal Deelnemers

Minimaal 6- Maximaal 18 personen per training

Maatwerk

Onze trainers passen de training in binnen uw bedrijf met praktijkgerichte content.

Referenties

Dit is wat de deelnemers over het gebruik van de rolversterker zeggen

Gebruik bij retrospectives

“Tijdens de training heb ik geleerd hoe de principes van de Rolversterker methode en de waardevolle inzichten uit ‘Werken zonder Ruis’ kunnen worden toegepast om rolonduidelijkheid te identificeren, conflicten op te lossen en communicatie te verbeteren binnen Agile teams. Dit heeft niet alleen geleid tot meer transparantie en begrip binnen de teams, maar ook tot verbeterde samenwerking en prestaties. We pakken de tool er nu regelmatig bij in onze retrospectives”

Jeroen
Agile Coach
Grote verzekeraar

Matrix organisatie

“In onze matrixorganisatie, waarin verschillende teams en stakeholders met diverse rollen en verantwoordelijkheden opereren, was het aanpakken van rolonduidelijkheid een uitdaging. Echter, door de principes van de Rolversterker methode toe te passen, hebben we een gemeenschappelijke taal gecreëerd die ons in staat stelde om verwachtingen te verhelderen, rollen te definiëren en samenwerking te verbeteren.

Door het gebruik van deze gemeenschappelijke taal hebben we niet alleen de communicatie verbeterd, maar ook het vertrouwen vergroot en de effectiviteit van onze teams versterkt. Het resultaat? Een meer wendbare en samenhangende organisatie die in staat is om complexe uitdagingen aan te gaan en betere resultaten te behalen.”

Carmen
Lijn Manager
Uitvoeringsinstantie overheid

Transformatie naar LPM

“In een kritieke fase van transformatie stonden we voor de uitdaging om de traditionele silo’s te doorbreken en een meer collaboratieve cultuur te creëren tussen verschillende belangrijke stakeholders. Door de Rolversterker methode toe te passen, hebben we een gemeenschappelijke taal en een helder raamwerk geïntroduceerd dat de samenwerking en afstemming tussen de business owner, epic owner en product manager vergemakkelijkt.

Met behulp van de Rolversterker methode hebben we niet alleen rolonduidelijkheid aangepakt, maar ook de communicatie verbeterd, vertrouwen opgebouwd en een cultuur van samenwerking en gedeelde verantwoordelijkheid gestimuleerd. Dit heeft ons geholpen om de overgang naar Lean Portfolio Management soepeler te laten verlopen en om betere resultaten te behalen voor het bedrijf als geheel.”

Sebastiaan
Transformatie consultant

Rolhelderheid met de rolversterker

  • Prijs v.a. 1490,00 excl. BTW
  • 3 halve dagen in 3 maanden met intervisie
  • Op locatie of online 
  • Incompany of klassikaal via open inschrijving
  • Minimaal 6 – Maximaal 18 personen per training
  • Inclusief een jaar lang gratis toegang tot de evenementen van de community waarin we praktische kennis en ervaring delen.

Trainingsdata Open Lijn

  • 20 juni, 20 juli & 20 augustus Regio Utrecht
  • 20 september, 20 oktober & 20 november Regio Utrecht
 

Incompany

Neem contact op over de mogelijkheden om deze training incompany te verzorgen >

Reserveren Open lijn trainingen

"*" geeft vereiste velden aan

Voor deze training*