Close
Skip to content

Agile Leiderschap

Zelfsturing en zelforganisatie kunnen niet bestaan zonder goed leiderschap en een managementteam dat actief waarde toevoegt. Maar hoe ziet dat MT en dat individuele leiderschap er dan uit? Hoe zorg je als MT ervoor dat teams zelfsturend worden en blijven? En – belangrijker nog – hoe zorg je dat deze zelfsturing leidt tot meer betrokkenheid, eigenaarschap en betere resultaten? Dat leer je tijdens de Agile Leiderschap (MT) Trainingen.

Agile Leiderschap trainingen

 • Agile Leiderschap Essentials 
  In deze training krijg je de fundamentals van Agile leiderschap onder de knie. Je hebt zicht op wat je organisatie en je mensen nodig hebben en kan daar op de juiste manier sturing aan geven. Je weet welke leiderschapsstijl je makkelijk afgaat en kan die stijl aanpassen aan wat nodig is in je organisatie. Je snapt de dynamiek in organisatie en weet wat je te doen staat om een echte Agile organisatie te realiseren
 • Agile Leiderschap Expert
  In deze leergang leer je om boegbeeld te worden van jouw Agile organisatie. Na dit programma heb je een duidelijk beeld wat je organisatie nodig heeft, weet je wat je zelf te bieden heeft en ben je in staat de organisatie stapje-voor-stapje verder te helpen. Tussen de trainingsdagen ga je concreet aan de slag met wat je geleerd hebt. Daarmee maak je de stap van Agile doen naar Agile zijn. Daarnaast kan je de transformatie binnen jouw organisatie leiden: je kent de principes, werkt vanuit een roadmap en stuurt als MT op de juiste dingen

Voor Managementteams

 • DNA van Agile Management Teams Essentials
  In deze 2 daagse MT essentials training vergroot je jouw rol als MT-lid in een Agile organisatie. Je maakt kennis met alle facetten waar een Agile MT mee te maken heeft en leert daarbij de Agile transformatie echt te verankeren door als MT de juiste dingen te doen. 
 • DNA van Agile Management teams Expert
  In dit 5 daagse expert programma leer je om echt impact te maken als Agile managementteam. De rol van het MT in een Agile organisatie is fundamenteel anders. Je leert wat een Agile MT inhoudt en wat er nodig is om een Agile MT te worden en de Agile transformatie duurzaam te borgen. Uit ervaring blijkt dat actieve ondersteuning van het MT een belangrijke succesvoorwaarde is voor de Agile transformatie.

Ter kennismaking bieden we deze trainingen in de open lijn aan. Daarnaast adviseren we deze training als in-company training voor het gehele MT samen. 

Jeroen stoter

Over de trainer

 Jeroen Stoter is naast trainer, ook een veranderaar, auteur van het boek ‘DNA van Agile MT’, spreker, leiderschap & MT ontwikkelaar, SAFe & Agile transformation lead en dagvoorzitter.

Jeroen kan putten uit een brede ervaring als manager, programmamanager en transformatiemanager in bijna alle bedrijfsonderdelen (zowel business als IT)

Word een Lean-Agile waardegedreven Managementteam

In onze leiderschapstrainingen voor managementteams vergroot je jouw rol als MT-lid in een Agile organisatie. Je maakt kennis met alle facetten waar een Agile MT mee te maken krijgt en leert daarbij de Agile transformatie echt te verankeren door als MT de juiste dingen te doen.

Je wordt je bewust van wat een Agile organisatie inhoudt, welke kenmerken het heeft en wat de succesfactoren zijn. Het individuele leiderschap speelt daarbij een cruciale rol, je krijgt inzicht wanneer een leider succesvol is in een Agile organisatie en wat voor gedrag daarbij hoort.

Het Lean-Agile leiderschap programma is een initiatief van Leadership Rebels en Connected Learning. Uit ervaring met diverse MT’s en organisaties is gebleken dat de ondersteuning van een goed functionerend en Lean-Agile minded managementteam ervoor zorgt dat organisaties in staat zijn om echt de agile transitie te versnellen. Middels het netwerk van Connected Learning van Scaling Agile professionals zijn wij in staat naast dit programma ook managementteams te coachen voor een langer traject. 

Meer weten? Bel ons op +31(0)332003262 voor een vrijblijvend advies of vul het contactformulier in.

Ervaring

Ervaren trainers die werkzaam zijn in de praktijk. 

Inspirerend

Het enthousiasme van de trainer werkt aanstekelijk!

Certificering

Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat van deelname. Indien gewenst bieden we ook opvolging met een erkend examen.

Maatwerk

Wat is de behoefte van uw organisatie? Samen maken we een leertraject wat aansluit bij de doelstellingen van uw organisatie.