Close
Skip to content

Simon Porro

SPC Trainer (SPCT) en Executive AGILE TRansformatie Coach

Waar krijg je energie van?  

Mijn passie en coachingfocus is het verbeteren van de lean-agile mindset en prestaties van complexe (systeem- en software-) ontwikkelorganisaties.

Ik houd van complexe vraagstukken rondom Lean- agile transformaties. Hoe complexer de organisatiestructuur en hoe groter het ‘Burning Platform’, des te uitdagender het begeleidingstraject voor de agile transformatie. Ik geniet ervan wanneer ‘het kwartje begint te vallen’ en iets dat eerst onmogelijk leek door de perspectiefwissel wordt omgezet in een aangepaste werkwijze of besturingsvorm.

Ik sta bekend om snelle en scherpe analyses bij organisatie-assessments en voor het geven van richtinggevende begeleiding en coaching aan Lean-Agile transformatieprogramma’s en aan hun (executive) managers. Daarbij combineer ik methoden en frameworks zoals Scrum, Kanban, SAFe, Lean Thinking, Lean Product Development, Lean Startup, Theory of Constraints, Six Sigma, CMMI, A-SPICE, OKR’s, KPI’s en metrics.

WAT MAAKT JE UNIEK ALS TRAINER? 

Ik hou van trainen: Kennis en ervaring overdragen op cursisten op een manier zodat zij er concreet mee aan de slag kunnen in hun eigen organisatie. Tijdens de training breng ik veel praktijkervaring in, inclusief de valkuilen en de fouten die ik daarbij zelf ook heb gemaakt. Cursisten hebben vaak zeer uiteenlopende vragen uit hun dagelijkse praktijk. Ik geniet ervan om hen snel en goed op weg te helpen naar een passende oplossingsrichting. Training geven maakt me scherper als Agile transformatie-coach en als trainer word ik scherper door mijn ervaring als coach.

WAT IS JE CONNECTIE MET CONNECTED LEARNING? 

Ik ben actief als trainer en coach bij Connected Learning en bij wibas. In mijn rol als SAFe Practice Consultant Trainer (SPCT) train en coach ik professionals bij Connected Learning op hun reis om gecertificeerd SAFe Practice Consultant (SPC) of SPCT te worden.

Connected Learning is voor mij de embodiment van samenwerkende zelfstandige (agile) transformatie coaches. Iedereen brengt en haalt. We spelen opdrachten aan elkaar door en bouwen zo gezamenlijk aan branding en kritische massa voor opdrachten bij onze opdrachtgevers. We inspireren elkaar, leren veel van elkaar en werken soms ook gezamenlijk aan de ontwikkeling van intellectual property. Een cultuur van collegialiteit en geven en nemen. Iedereen wint en dat inspireert.

Simon Porro

Ik geef de volgende trainingen

Specialisatie

  • Coachen van Executives, Managers, LACE, VMO, SPCs, RTE’s
  • Complexe waardestroom-analyses
  • Process Maturity Assessments
  • Ontwikkelen Agile Transformation Roadmap
  • Inrichten Lean Portfolio Management
  • Inrichten Lean-Agile Systems Engineering en/of Solution Trains
  • Inrichten Value Stream Coordination en Roadmap Alignment