Close
Skip to content

Michiel Broekhuijsen

trainer, transformatie manager en coach

Agile en Cyber Security, een spannende combinatie Michiel?

Als Cyber Security worden we een beetje gezien als Statler en Waldorf – die balkon mannetjes – van de Muppet show, die constant kritiek leveren. En dat is logisch, want de Agile manier van werken is gericht op positieve waarde leveren voor een organisatie. Maar helaas brengt de verdere digitalisering ook gevaren met zich mee. Als security expert wil je vermijden de “Nee, want…” persoon te worden, en meer de “Ja en…” persoon te zijn. Zo kan je de organisatie helpen met het behalen van hun doelen en tegelijkertijd ook weerbaar worden voor gevaren als cyberaanvallen.

 

Wat typeert jou als trainer?

Ik maak de Amerikaanse trainingen wat losser, ik geef er een Nederlandse draai aan, lekker nuchter dus. Cyber Security is relativeren, er is niet één waarheid en iedere situatie is uniek, gewoon logisch nadenken.

 

Je bent een van de weinige fulltime trainers bij Connected Learning?

Trainen is echt mijn ding. Ik heb veel (detacherings)consultancy gedaan, maar ik haalde daar geen voldoening uit. Met toeval ging ik trainingen doen en had gelijk de smaak te pakken. Ik voel dat ik waarde toevoeg en mensen merken dat ik het heel leuk vind. Cyber Security is niet de meest enerverende stof en mensen zeggen dat ik het op een vermakende en onderhoudende manier breng. Zoals laatst, toen zei iemand: “he taught us with positivity, quality and humor”. Ik wil dat mensen hun tijd nuttig besteden, en zelf ook een leuke tijd hebben. Wat ik zo mooi vind aan het geven van trainingen, is dat je altijd iets nieuws leert, met en van andere mensen.