Close
Skip to content

Mahanaïm Singadji 

trainer, SDP, SPC, Product Manager, Agile (digital) Marketeer

Mahanaïm is een gedreven mens die focus en helderheid aanbrengt. In zijn trainingen en in de rollen die hij vervult.

Waarde creëren is de kern van Agile maar ook voor mij persoonlijk. De beste uitkomst van een training is als iemand er morgen mee aan de slag gaat. Lesgeven vind ik leuk, ik word er blij van. Je leert de materie het beste als je het anderen moet uitleggen. 

Tijdens trainingen praat ik ook over mijn eigen falen. Ik heb veel praktische voorbeelden over wat wel en niet heeft gewerkt, en waarom. Het ‘waarom’ en het communiceren van ‘waarom’ is ontzettend belangrijk, zeker als manager. Managers spelen een essentiële rol in de Agile transformatie. Als je in Agile gelooft moet je dat ook uiten in gedrag. Geen woorden maar daden. 

Al tijdens mijn studie in de jaren negentig realiseerde ik dat strak vooruitplannen niet werkte. Ik had toen al mijn eerste internetbedrijf. Sindsdien heb ik een uitstap gemaakt naar de schilderkunst maar ik miste de intellectuele uitdaging van productmanagement én het verbeteren van teams. Agile is de natuurlijke manier van werken voor mensen en dat zie ik het duidelijkst bij jongeren met wie ik heb gewerkt. Zij pakken het gewoon op en dan ontstaat er eigenaarschap en trots.  

Connected Learning als organisatie is betrokken. Zo bellen ze me bijvoorbeeld na een training en vragen hoe het ging. De verbinding met andere trainers vind ik ook een pluspunt, er is een prettige en open sfeer. 

Tijdens trainingen ben ik er niet om Agile te verkopen maar ik kan mensen wel informeren. Ik zie vaak dat Agile niet goed wordt toegepast en dat daardoor de transitie faalt. Ik zorg ervoor dat deelnemers zelf een keuze kunnen maken of ze er iets aan hebben en weten wat nodig is voor een succesvolle toepassing. En dat merk ik ook aan de reacties, zo zei iemand laatst: “Ik was sceptisch maar nu zie ik dat je er wat mee kan.” 

 

profielfoto_Connected_learning-27

Ik geef de volgende trainingen