Close
Skip to content

Maarten Arentsen

trainer, SPC, Transformatie lead

Maarten staat voor succesvolle transformaties. Hij maakt het verschil door de combinatie van zijn persoonlijkheid en uitgebreide ervaring. Hij kan met iedereen omgaan en neemt zijn verantwoordelijkheid, juist ook wanneer het misgaat. Leading by example dus. Inge Laan mocht Maarten interviewen voor Connected Learning. Lees meer op deze pagina.

Wat maakt jou uniek?  

Dat zijn twee dingen. Ten eerste praat ik makkelijk met zowel de board als met een developer; ik vertaal de strategie naar concrete praktijk. En ten tweede ben ik goed in het simpel maken van complexe problemen. Het probleem zo afpellen dat mensen weten wat het nu echt voor hen betekent.   

Waar krijg je energie van?  

Het beter functioneren van organisaties en trajecten waar anderen voor weglopen, hoe complexer en moeilijker, hoe leuker ik het vind. De twinkeling als je mensen laat zien dat het op een andere manier kan, dat drijft mij. Het gevoel van, ik heb hier iets aan, zowel voor mijzelf als voor het bedrijf, dat vind ik fantastisch. Werken met mensen daar ga ik goed op, in mijn eentje bloed ik dood, mensen samenbrengen is wat Agile voor mij doet.  

Wat betekent werken met Agile voor jou?  

Ik werk al 18 jaar in IT en ben een IT-persoon in hart en nieren, ik vind het een prachtig vakgebied. Met IT kan je ingewikkelde problemen oplossen en het is een snel veranderde omgeving. Nu is digitale transformatie een strategie maar de vraag is hoe je die tot uiting laat komen. Dat blijft niet bij mooie PowerPoints en daar komt Agile bij kijken. Agile haalt het enthousiasme bij mensen naar boven. Ik zie ze verantwoordelijkheid en eigenaarschap pakken. Daar is wel leiderschap voor nodig. Echt leiderschap betekent richting geven aan de mensen en zorgen dat er waarde geleverd wordt door vertrouwen te geven. Bovenal leiden door het voorbeeld te geven. 

Wat maakt een training goed?  

Of het nu gaat over portfolio management, architecten of leiderschap, laten zien hoe je theorie vertaald naar de praktijk maakt een training memorabel. Als je concrete voorbeelden deelt laat je zien dat je op een andere manier kan werken. Samen een casus uitwerken geeft mensen de structuur zodat ze niet meer in de waan van de dag leven. Dan zie je mensen kijken; oh als je het op deze manier uitlegt klinkt het wel simpel en zeggen ze: “Ik ben blij dat je de saaie theorie tastbaar maakt.”   

Waarom kies je ervoor om met Connected Learning te werken?  

Bij Connected Learning gaan we er niet vanuit dat alleen het bedrijf beter wordt, maar dat iedereen er beter van wordt. Dat betekent de deelnemers, de organisaties en de trainers. We verbeteren samen vanuit een netwerk gedachte; we versterken elkaar en kunnen verder groeien.

MaartenArentsen

Ik geef de volgende trainingen

 

Specialisatie

  • Door zijn uitgebreide ervaring op directie niveau vragen we Maarten vaak om trainingen en coaching op MT of directie niveau op zich te nemen.