Close
Skip to content

Kevin Bakker

Trainer & Coach

Wat maakt jou uniek? 

Ik ben een ervaren Agile coach en trainer die duidelijke richting geeft die nodig is om succes te behalen. Met mijn pragmatische aanpak zorg ik ervoor dat elk individu, afdeling en organisatie kan groeien. Mijn achtergrond als test consultant waarborgt dat ik nooit de kwaliteit uit het oog verlies.

Als trainer combineer ik de benodigde theorie met praktijkoefeningen om de deelnemers naar het volgende niveau te brengen. Ik stem de inhoud van mijn trainingen af op de behoeften van de deelnemers, zodat iedereen met vertrouwen en concrete vaardigheden naar huis gaat. Interactie en een vleugje humor maken de trainingen levendig, zorgen dat het bij blijft en gelijk toepasbaar is. Zoals Benjamin Franklin ooit zei: “Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.”

Waar krijg je energie van?  

Wanneer de groep met veel energie in de training zit, zit ik dat ook. Zeker als zij leergierig zijn waardeer ik dat enorm.

Wat betekent werken met Agile voor jou?

De klant helpen en dit op een wendbare manier. Altijd in staat zijn om in te spelen op veranderingen. Met elkaar blijven verbeteren. Dit deed ik al voordat ik Agile echt kende. Vanaf 2012 heb ik mijn PSM I en vanaf 2014 geef ik diverse trainingen op het gebied van Agile.

Wat maakt een training goed? 

Met mijn actieve aanpak moedig ik de deelnemers aan om nieuwe manieren van werken te verkennen en fouten te omarmen als onderdeel van het groeiproces.

Het is mijn ultieme doel om meetbare resultaten te behalen door middel van de inspanningen. Want zoals Stephan Covey zei: “Als we blijven doen wat we deden, zullen we blijven krijgen wat we kregen.” Wanneer een deelnemer de opgedane kennis een dag later kan toepassen en zijn voordeel ermee doet is de training vaak al geslaagd voor de deelnemer.
Ik zorg ervoor dat deelnemers op elk moment kunnen inchecken. Ik geef aan het begin van de training aan dat als mensen feedback hebben tijdens de training, dat ze dat direct mogen aan geven. Als ik de feedback namelijk aan het eind van de training krijg is dit alleen waardevol voor de volgende groep. Naast dat ik de training geef ben ik ervan overtuigd dat de deelnemers ook van elkaar kunnen leren tijdens de training.

Waarom kies je ervoor om met Connected Learning te werken? 

Connected Learning is een mooi netwerk om mijn skills als trainer uit te voeren. Als Freelancer heb ik mooie opdrachten en om daarnaast training te mogen geven voor Connected Learning is een mooie kans om mijn eigen kennis te verbrede en daarnaast andere mensen op te leiden.