Close
Skip to content

Jacques Dunselman

trainer, transformatie manager en coach

Judith is van alle markten thuis. In haar opdrachten begeleid ze organisaties in hun Agile transformatie als transformatie manager of coach. Ze heeft veel ervaring in het bankwezen o.a. bij ING, Knab, Rabobank, ABN AMRO. Haar meest recente opdracht is in het last mile logistieke vastgoed. In dit korte interview vertelt ze meer over haar ervaringen. 

“Dit gaat nooit werken bij ons” hoor je vaak. Maar elke organisatie eindigt uiteindelijk ergens anders. Agile trainingen zijn een prikkel om te beginnen met veranderen. Ik ga deelnemers niet proberen over te halen met theorie. Als ik zie dat er weerstand is, zal ik dat niet uit de weg gaan. Dan ga ik de connectie aan door te luisteren. Laten we het gesprek aangaan over wat je voelt. Ook op werk hebben emoties een plek. 

De wisselwerking tussen trainingen en mijn werk als coach in het veld vind ik prettig. Ik haal inspiratie uit de trainingen, en voor de trainingen gebruik ik concrete voorbeelden uit het werk. Voorbeelden geven stellen mensen gerust; er zijn oplossing voor alle problemen, al voelt dit nu misschien niet zo. Concreetheid vind ik essentieel, laten we het niet moeilijker maken dan het is. Samen een doel behalen is belangrijker dan de methodieken die we gebruiken. 

Werken voor Connected Learning betekent poten in de aarde. We zijn realistisch en volgen niet star de theorie. Alle trainers zijn experts. We hebben veel vrijheid om verbinding te maken met de deelnemers en om het toepasbaar te maken. Zoals bij een groep architecten. We merkten in de training dat de casus niet leefde. Later in de pauze hoorde we over een actuele casus op hun werk. We hebben die casus gelijk in de training geïntegreerd. Het resultaat was een energieke training waar de architecten echt bij betrokken waren. 

Mijn eerste Agile transformatie was bij ING, ik zat daar echt aan de tekentafel. Inmiddels zit ik 12 jaar in het vak. Voor mij geeft Agile de onderste laag van de organisatie kracht. Geen onnodige processen maar een gezamenlijk kader en dat begint bij teams. De afspraken in het team schalen we op en dat is Agile op Scale. Door Agile op te schalen, groei je van een goed presterend team naar een goed presterende organisatie. Dat is een prachtig proces dat ik met veel plezier begeleidt met coaching en training.

JacquesDunselman

Ik geef de volgende trainingen

 

Agile

  • Diverse Agile trainingen en workshops
  • Teamontwikkeling
  • Vaak ook maatwerk

Management Drives