Close
Skip to content

Bruce schoor 

trainer, transformatie manager en coach

Hoe ziet een typische dag er voor jou uit? 

Die bestaat niet echt, mijn dagen hebben veel variatie! Ik doe coaching, leiderschapssessies, trainingen, en ik werk zowel aan processen, cultuur als mindset. Het hele plaatje zien en alle juiste elementen combineren is mijn sterke kant. Je ziet mij niet snel een jaar op een klus zitten, ik heb het nodig om af en toe een andere omgeving te zien want dan leer je andere dingen. Van de andere kant ben ik niet iemand die alle kanten opspringt of alles tegelijkertijd probeert te doen; dan doe je werk half.  

  

Wat is je achtergrond? 

Ik kom oorspronkelijk uit de softwarewereld maar ik heb de laatste vijf jaar ook vaak in niet-software omgevingen gewerkt. Op dit moment doe ik bijvoorbeeld een coach klus bij Nike binnen het terrein van supply chain management. Dan heb je te maken met een hele andere context van problemen, zoals voorraadbeheer en de stroom van goederen, maar tegelijkertijd kun je die problemen aanpakken met dezelfde Agile benaderingen. Ik gebruik daarbij regelmatig frameworks zoals SAFe maar dat is meer implementatie. Allereerst gebruik je je brein en ervaring om de uitdagingen op een holistische manier aan te pakken. Dat is juist het leuke, dingen toepassen op uitdagende omgevingen, waar je niet zomaar een framewerkje op los kan laten. 

  

Hoe passen trainingen daarin? 

Training is een van mijn favoriete activiteiten. Een collega zei het nog een paar weken geleden: “training, dat is jouw ding hè?” Het is een beetje raar maar ik krijg een soort kick van trainingen. Ik beschouw het leerdomein als een wetenschap en kunde om de meeste waarde en betrokkenheid van deelnemers te creëren. Ik vind het ook leuk om op deze manier nieuwe onbekende groepen tegen te komen. Niet elke groep is makkelijk en dat vind ik prima, dan heb je technieken om er toch samen iets moois van te maken. Door mijn ervaring en holistische kijk, herken ik hun problemen snel, “oooh dus dat jullie uitdaging”. Ik vind de custom-made trainingen het leukst maar ik kan van de Leading SAFE training (een dikke pak slides) ook iets leuks maken, met levendige interactie en storytelling.. Ik wil trainingen niet 100% van mijn tijd doen, ik ben gek op afwisseling. 

  

Kan je herinnering delen uit een training? 

Een deelnemer in een van mijn trainingen gaf me een interessante benaming na onze introducties:: “you are a lifestyle designer”. Daar zit wel wat in. Ik werk al 20 jaar als freelance coach en trainer en het is inderdaad deel van mijn manier van leven. Ik kom in veel verschillende landen en omgevingen, kom veel uitdagingen tegen, en krijg vaak leuke feedback wanneer ik teams of mensen verder heb kunnen helpen.