Close
Skip to content

Arwin Van Der Bos

trainer, transformatie manager en coach

Wat maakt jou uniek?

Elke training is uniek omdat de leerdoelen en ervaringen van de groep mijn uitgangspunt zijn. Hier pas ik de training ter plekke op aan. We behandelen de theorie dan ook op basis van kennis en ervaringen van de trainer én van de groep. Dit maakt de training heel interactief, praktisch en fun! Maar ook de discussies en de workshops maken de theorie praktisch toepasbaar. Mijn doel is om elke deelnemer de nodige inspiratie en handvatten mee te geven om de volgende dag al dingen zelf in de eigen omgeving uit te proberen.

 

Waar krijg je energie van?

De interactie met de groep is het mooiste wat er is. Vaak stelt de groep heel interessante vragen. Het stellen van vragen is belangrijk om hiermee ook hun belevingswereld praktisch te maken door deze aan de theorie te koppelen. Een geslaagde training is wanneer deelnemers van elkaar leren en dat er een lichtje gaat branden… zo’n fonkel in de ogen… zo’n moment van “Ah…. Daarom gaat het zo moeizaam bij ons. Nu weet ik wat ik morgen kan uitproberen”.

 

Wat betekent werken met Agile voor jou?

Naast Scaled Agile train en coach ik ook op het gebied van architectuur. Agile werken binnen architectuur is nog zeker niet ‘gewoon’. Maar het is juist fantastisch om te zien hoe een agile mindset helpt om ook binnen dit vakgebied het werk effectiever, maar vooral ook veel leuker te maken. Agile is voor mij vooral een manier om het werk leuker te maken, waar je meer met elkaar doet en waar je kort cyclisch echt het gevoel hebt een waardevolle bijdrage te hebben geleverd. Een mooie bijvangst is dat we nog effectiever werken ook.

 

Wat maakt een trainer goed?

De combinatie van eigen ervaring op de werkvloer en kennis van didactiek. Zo werk je naar je leerdoelen maar wel vanuit je eigen praktijkervaring. Als trainer heb je iets goeds gedaan als je mensen weet te raken. Elke training is anders, dus het is belangrijk dat je op de groep inspeelt. Kijk naar de leerdoelen van de groep en doe hier ook echt iets mee, zodat de deelnemers er ook echt iets aan hebben. Dat bereik je niet alleen vanuit de trainer. Een geslaagde training is waar mensen ook van elkaar leren. Een training moet toegevoegde waarde hebben, en dat zit hem in workshops en kennis en ervaringen met elkaar uitwisselen. Als trainer kun je dit faciliteren.

 

Waarom kies je ervoor om met Connected Learning te werken?

Het type organisatie zoals Connected Learning spreekt mij aan. Iedereen die hier deel van uitmaakt, vind je ook op de werkvloer dus weten we waar ze we het over hebben. Onderling delen de trainers veel kennis met elkaar waar iedereen mee groeit en waar we als trainers elke dag opnieuw leren. Daarnaast is het een geweldig netwerk waar iedereen elkaar ondersteunt. Ik kijk uit naar de nieuwe projecten binnen Connected Learning.

Arwin van den Bos

Ik geef de volgende trainingen